Brassaï (Gyula Hala´sz), fotograf konstnär och filmskapare
Verksam i  Paris fram till sin död. Hans bilder från staden är en stor inspirationskälla. Att på några korta rader beskriva honom och hans konst skulle vara en oförskämdhet. Så läs de böcker som finns om honom, hans konst och liv.

 Eugène Atget, fotograf. Född i Frankrike och ännu en fascinerade inspirerande fotograf. Hans bilder miljöer och människor från Paris är omöjliga att passera utan att beundra och imponeras över.
 
Cato Lein, fotograf född i Båtsfjord i Norge men flyttade till Sverige och har länge varit verksam som porträttfotograf främst kulturpersoner. Man kan tycka att hans bilder inte alltid är tekniskt fulländade. Men det finns en energi och ett fantastiskt liv i  bilderna. Vill du ha inspiration köp boken ”Cato Lein”.
 
Robert Capa, fotograf. Född i Budapest som Endre Erno Friedman, död i Vietnamn1954. I boken ”Krigsfotografen” från Nordafrika till Berlin, följer du Capa i med och motgång. En spännande berättelse. De berättande texterna är lika fascinerande som bilderna och historien omkring dem.
 
Kary Lasch, född i Prag 1914. Lasch, en modellfotograf som omgav sig och fotograferade världens berömdheter. Arbetade mycket för tidningen Se. Kary Lasch var en man med mycket humor. Jag har svårt att gå förbi honom på min fotografiska resa. Kary Lasch Collection rekommenderas.
 Anna Riwkin-Brick, fotograf född i Ryssland. Hennes berömdhet kommer sig av böckerna hon skapade om barn i olika miljöer och länder. Hennes porträtt är också en stor del av hennes berömmelse. I boken, Anna Riwkin, porträtt av en fotograf, kan du se hennes imponerande bilder och läsa om hennes resa genom livet.