Södermalms trähus

Södermalm en populär stadsdel i Stockholm, till ytan en av de större stadsdelarna. Från den tid stadsdelen byggdes har det varit en arbetarstadsdel. Den första bebyggelsen av stadsdelen började vid Slussen. Här
har alltid funnits allt från kultur, industri till hantverk, butiker och närhet till medmänniskor.En mycket livskraftig stadsdel, idag är det entrendig stadsdel att leva och bo i.
Trots den enorma utbyggnaden av staden har ”man” sparat en ganska stor del trähus. Runt Sofia kyrka liksom på Mariaberget finns många trähus bevarade.
Ett annat område som är bevarat är området ner mot Danvikstull, i slutet av Folkungatan. I stadsdelen finns en rad solitärer, alltså relativt ensamma hus ofta omgivna av stenhus. För mig är det en rogivande att vandra omkring i trähustrakter njuta av husen och väldigt ofta de trädgårdar som finns i nära omgivning. Under -60 talet startade staden något som kallades SMF (sanering mot förfall) det resulterade i att de hus som saknat underhåll under många år blev upprustade och moderniserade oftast med varsamt hand. Jag kan varmt rekommendera en promenad på Södermalm och njut av trähusen och dess
omgivningar.

Digitala printar på papper från hahnemuhle och färher från Epson, alltid med 11 färger som ger ett fantastiskt färgomfång och djup. Licensierat labb med stor erfarenhet och kunskap. Kontakta mig för mer detaljer.
Klicka på och se hela bilden.