Älskade bilvrak

Intresset från den småländska och blekingska pressen har varit stor flera artiklar har presenterats om min senaste bok. Oerhört glädjande naturligtvis. Även för de konstnärer som deltog i den annorlunda och fantastiska konstutställningen vi hade på Kyrkö Mosse, där idén om boken föddes.

Bokomslag

Så har jag jobbat framn ett bokomslag och illustrationer idag. Det är ett ruskigt trevligt men lite slitsamt arbete, men som sagt så givande. Nu väntar vi på en provbok. Att skapa med utgångspunkit från innehåll och en författares önskemål är en spännande resa. Fler idéer ligger i korgen för nya utmaningar.

Bildrättigheter!

– Det är en seger för alla bildskapare, säger Mats Lindberg, VD för Bildupphovsrätt. Det är inte tillåtet att kopiera en bild på internet och sedan lägga upp på en annan sida. Det har EU-domstolen slagit fast. Mer finns att läsa hos Bildupphovsrätt eller ett delat inlägg på min Facebooksida.

 Bokomslag

Att arbeta med fotografiska bilder som bokomslag är intressant och utmanande. Även om bokomslaget skall följa bokens innehåll i någon mening så är det spännande att tänja på gränserna. Abstrakta bilder är ett sätt att verkligen arbeta med färg och form. Färgerna har en enorm betydelse och formen kanske kan slå an en ton för den som kikar på omslaget. Ofta är det ju den första anblicken, kontakten som gör oss intresserade att fortsätta och kanske köpa en bok. Ett utvecklande arbete som ger mycket till den som formger omslaget.

 Tänkvärda ord av Robert Capa.

"If your pictures aren't good enough, you're not close enough"
 

Photography is not just the clicking of a button. It´s in the experience!